Expositie fotograaf Ernst Klip

De expositie 'Ernst Dichterbij' is vanaf heden te zien in het Cultuurhuis Krimpen aan de Lek. Hier toont Ernst een selectie macrofoto’s. De beelden zijn veelal geschoten in de tuin voor zijn fotostudio in Lekkerkerk. “Het is alsof je met een kapmes een oerwoud in gaat. Je baant je een weg in een onbekende, onuitputtelijk grote wereld die je continu verbaast. Het is magisch”, zegt Ernst Klip over zijn passie voor macrofotografie. Wanneer hij met zijn macrolens op ontdekkingstocht gaat, stapt hij een andere wereld binnen. Alleen kleur en vorm doen ertoe. Scherpte dient enkel om onscherpte te tonen. “Vanuit mijn verbazing blijf ik kijken en zoeken. En dan opeens voel ik de magie van de vorm. Alles klopt. Dat moment, daar gaat het mij om.”

De expositie in het Cultuurhuis is tot en met 28 juli te bezoeken tijdens de openingstijden van het Cultuurhuis en Brasserie De Markt.

 

 

 

Expositie Historische Vereniging Crempene

Historische Vereniging Crempene heeft de vitrinekasten in het Cultuurhuis Krimpen aan de lek ingericht met verschillende historische voorwerpen.

In de ene vitrinekast zijn verschillende bodemvondsten uit Krimpen aan de Lek en omgeving te zien. Deze vondsten zijn gedaan door de Werkgroep archeologie van Krimpen aan de Lek en Lekkerkerk (WAN). Deze werkgroep is altijd actief als er in bodemgrond gewerkt wordt, b.v. bij de dijkversterkingsprojecten. Bijzondere vondsten zijn er al gedaan, ook scherven deze worden met puzzelwerk weer bij elkaar gebracht. Iedere week komen de leden van de werkgroep bijeen om de vondsten uit te zoeken en te registeren. 

De andere vitrinekast is ingericht met bijzondere voorwerpen waarop afbeeldingen van Krimpen aan de Lek te herkennen zijn. Deze voorwerpen zijn verzameld door de Historische Vereniging Crempene. Door de jaren heen zijn er heel wat voorwerpen uitgebracht met afbeeldingen van Krimpen aan de Lek, zoals bordjes, bekers en lepeltjes o.a. met de kerk, scholen en verenigingen. 

De bodemvondsten en bijzondere voorwerpen zijn te bekijken tot met 27 juli a.s.

 

 

Ook exposeren in Het Cultuurhuis?

Heeft u zelf interesse om uw beeldende werk te exposeren in het Cultuurhuis?

Neem gerust contact met ons op dit kan telefonisch, per mail of loop even binnen voor meer informatie!

Eerdere exposities

Een overzicht van alle eerdere exposities vindt u in het expositie archief.

Exposities

Geen nieuws in deze lijst:

Schrijf je in en blijf per mail op de hoogte van alle activiteiten

* indicates required

Copyright ©2018 | Privacyverklaring | Cultuurhuis Krimpen Aan de Lek. Alle rechten voorbehouden. Webdesign door Internetbureau Antum