Expositie Janke Deelman

Janke Deelman exposeert een aantal van haar schilderijen van 1 augustus t/m 30 september in het Cultuurhuis, De Markt 201, Krimpen aan de Lek.

Het werk van Janke is als realistisch te beschouwen al zijn sommige van de getoonde taferelen vaak niet aan de echte werkelijkheid ontleend. Janke schildert met dieren, kippen, varkens, honden. Schilderijen met een verhaal erachter, werk waar je als toeschouwer aan voorbij gaat, maar die bij nader inzien tot nadenken stemmen. Het verhaal, de boodschap, is wel altijd met een knipoog. Min of meer gebaseerd op antropomorfisme, het toeschrijven van menselijke eigenschappen aan dieren.

Janke’s werk is heel kleurrijk, wat volgens degenen die haar goed kennen terug te voeren is naar haar jeugd in Afrika. De laatste tijd is Janke de grenzen van haar schilderwerk aan het verleggen door de randen van het realisme op te zoeken. En dat ook met meerdere technieken als drukwerk, pen, inkt, etc. Om haar stijl nog verder te ontwikkelen en door collega kunstenaars geïnspireerd te worden volgt zij nog regelmatig cursussen bij Atelier Lokaal in Lekkerkerk.

Janke doet 90% vrij werk, eigen ideeën dus. Maar ook opdrachten, zoals honden die er niet meer zijn en middels een schilderij weer tot leven zijn gewekt. Portretten van mensen doet Janke niet, alles met dieren is een uitdaging.

 

Ook exposeren in Het Cultuurhuis?

Heeft u zelf interesse om uw beeldende werk te exposeren in het Cultuurhuis?

Neem gerust contact met ons op dit kan telefonisch, per mail of loop even binnen voor meer informatie!

Eerdere exposities

Een overzicht van alle eerdere exposities vindt u in het expositie archief.

Exposities

Geen nieuws in deze lijst:

Schrijf je in en blijf per mail op de hoogte van alle activiteiten

* indicates required

Copyright ©2017 Cultuurhuis Krimpen Aan de Lek. Alle rechten voorbehouden. Webdesign door Internetbureau Antum