Expositie Nienke Drexhage: sieradenlijn fratsen/drx.

Van 1 augustus tot eind september a.s. zijn de vitrinekasten met een deel van het werk van Nienke Drexhage ingericht.

“Mijn grootste drijfveer bij het maken, is om dingen te gebruiken voor geheel andere doeleinden en om allerlei 'afval' te hergebruiken. Dat geeft dan meteen het probleem aan dat opgelost moet worden, want wat kies je en welke kant ga je uit. Het kan een object worden, een sieraad, een gebruiksvoorwerp. Belangrijk voor mij zijn lichtdoorlatendheid, lijnenspel, kleur, verrassingen. Wel vaak met een kwinkslag.

Men moet de 'kunst' en zeker zichzelf niet al te serieus nemen, is mijn motto”, aldus Nienke.

Het gaat bij deze expositie in het Cultuurhuis alleen om haar sieradenlijn (colliers, broches en armbanden) onder de naam fratsen/drx.

Expositie Piet van der Velden

Autodidact Piet van der Velden is geboren op 30 november 1947 en het grootste deel van zijn leven woonachtig in Krimpen aan de Lek.

Vanaf 1993 is hij bezig met het maken van graffiti-schilderijen op linnen. Hij gebruikt hierbij spuitbussen en sjablonen.

“Na het tekenen van het figuur is het uitsnijden van de sjablonen een kunst op zich. Soms zijn er voor 1 figuur wel 4 à 5 sjablonen nodig. Je moet dit een beetje zien als zeefdrukken maar dan met een spuitbus. Ondanks de leeftijd heb ik er nog steeds plezier in. Het geluid van het knikkertje bij het schudden van de spuitbus is gewoon geweldig om te horen. Muziek en mieren voeren de boventoon in mijn werken. Muziek omdat ik daar aan verslingerd ben en mieren omdat deze beestjes altijd keihard aan het werk zijn en tegelijkertijd heel vervelend zijn”, aldus Piet van der Velden.

Zijn schilderijen zijn van 1 augustus tot 29 september a.s. te bewonderen.

Ook exposeren in Het Cultuurhuis?

Heeft u zelf interesse om uw beeldende werk te exposeren in het Cultuurhuis?

Neem gerust contact met ons op dit kan telefonisch, per mail of loop even binnen voor meer informatie!

Eerdere exposities

Een overzicht van alle eerdere exposities vindt u in het expositie archief.

Exposities

Geen nieuws in deze lijst:

Schrijf je in en blijf per mail op de hoogte van alle activiteiten

* indicates required

Copyright ©2018 | Privacyverklaring | Cultuurhuis Krimpen Aan de Lek. Alle rechten voorbehouden. Webdesign door Internetbureau Antum