Expositie Louky Scheltema

Vrolijke kinderportretjes en fonkelend glaswerk in het Cultuurhuis.

Van 1 februari tot en met 30 maart exposeert Louky Scheltema uit Ouderkerk aan den IJssel in het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek. Louky Scheltema is beeldend kunstenaar, heeft haar opleiding aan de Willem de Kooning academie genoten en is tevens opgeleid tot kunstdocent. Deze expositie toont zij schilderijen van kinderportretjes en vakantiemomenten. Haar glas objecten zijn enerzijds abstract in prachtige kleuren en anderzijds een serie schattige vogeltjes als raamhanger. Louky geeft schilderles en glasfusing workshops in haar atelier in Ouderkerk aan den IJssel. Meer informatie www.loukyscheltema.com, Scheltema@kunstwaard.nl, 06-44540232.

EXPOSITIE *SIAN LIEM*

In de hal van het Cultuurhuis te Krimpen aan de Lek is momenteel een expositie met werken van Sian Liem uit Krimpen aan de Lek Er hangt een klein overzicht van wat zij in de loop van de jaren gemaakt heeft. Er hangt 1 werk uit de serie ‘Wereldvrouwen” waarin zij de overeenkomsten tussen verschillende culturen centraal wil stellen in plaats van de nadruk te leggen op de verschillen. In het andere thema is bewust gekozen voor grachtenhuizen als een typisch Nederlands symbool. In deze grachtenpanden verwerkt zij patronen of motieven uit verschillende culturen als metafoor voor Nederlanders met een migratie-achtergrond. Met deze werken wil zij benadrukken dat er vele nieuwe Nederlanders zijn die wel degelijk een onderdeel vormen van de Nederlandse samenleving en een wezenlijke bijdrage leveren aan onze maatschappij. Verder hangen er nog werken uit de bomenserie in een mooi lijnen- en vlakkenspel, waarin zij experimenteert met vlakte en diepte. De werken zijn te bezichtigen tijdens de openingstijden van het Cultuurhuis, Markt 201 te Krimpen aan de Lek. Voor informatie zie www.sianliem.nl

Expositie Marri van der Spek 'Beelden van steen'

Ongeveer 10 jaar geleden is Marri begonnen met beeldhouwlessen bij Ina Hoeneveld.

Sindsdien is dit haar passie geworden. Marri werkt graag met de wat zachtere steensoorten, zoals speksteen, maar maak ook beelden van albast, seleniet, galastone en serpentijn.

Soms laat zij zich inspireren door de steen zelf of werkt volgens een plan

 

De expositie is vanaf 6 juni te bezichtigen in Het Cultuurhuis.

Expositie Maaike Vermeulen

Van 6 juni tot 31 juli 2017 exposeert Maaike Vermeulen in het Cultuurhuis in Krimpen ad Lek.

De expositie heeft als thema “Dicht bij Huis” en bestaat uit een serie olieverfschilderijen van heel gewone, dagelijkse dingen.

Maaike:

“Een verhaal vertellen kan op veel manieren, ik vertel mijn verhalen met olieverf.

De prachtige kleuren van een doorgesneden tomaat, een platgereden blikje, een boterham met mooie ham, overal is schoonheid in te ontdekken.

Om dat vast te leggen en te bewaren schilder ik”

 

U bent ook welkom op de website: www.pasgeverfd.nl

 

 

 

Copyright ©2019 | Privacyverklaring | Cultuurhuis Krimpen Aan de Lek. Alle rechten voorbehouden. Webdesign door Internetbureau Antum