Expositie Glaswerk Elly ter Heurne

Elly ter Heurne exposeert in september en oktober 2021 haar glaswerk in de vitrinekasten van het Cultuurhuis.

Haar werk is divers en bestaat uit staande objecten, zowel figuratief als abstract en uit allerlei onderwerpen, zoals bijvoorbeeld schalen en wandobjecten.

Deze techniek heet GLASFUSING; nadat het ontwerp uit glas is gesneden/gezaagd, wordt het gestookt in een speciaal daarvoor bestemde glasoven en smelt het glas aan en op elkaar.

Zij is sinds 2007 lid van de Kunstkring Capelle en sindsdien exposeert zij en staat zij tevens op verschillende kunstmarkten.

"Glas is mijn passie", zegt ze, "de prachtige kleuren blijven mij fascineren en dagen mij weer steeds uit om mooie ontwerpen te maken en uit te voeren in glas."

Elly geeft ook workshops, de flyer met informatie is aanwezig bij de receptie van het Cultuurhuis. Voor meer informatie kijk op www.ellyterheurne.nl of mail haar via: ellyterheurne@ziggo.nl.

 

Deze expositie is tot eind oktober in het Cultuurhuis te bewonderen.

Tevens zijn haar werken en sieraden te koop.

 

Expositie ‘Vogels’ van Annemiek Bouwman

Annemiek Bouwman exposeert in september en oktober 2021 haar schilderijen, met als thema 'Vogels’ in het Cultuurhuis Krimpen aan de Lek.

 

Hieronder een introductie:


“Even voorstellen; Hallo, ik ben Annemiek Bouwman-Konijnenburg. Graag laat ik je mijn schilderijen serie Vogels zien. Al van jongs af aan houd ik van tekenen en schilderen. Ik ben opgeleid tot kunstzinnig therapeut, waarin het boetseren, tekenen en schilderen centraal staan. Ook heb ik schildercursussen gevolgd om te leren werken met acrylverf.
Kunst kent vele uitingsvormen, eigenlijk zoveel als er mensen zijn. Ieder mens heeft de mogelijkheid iets te creëren wat eerst nog niet bestond; ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is. Mijn schilderwerk is abstract en figuratief en ik gebruik veel kleur, daar word ik blij van! Ik houd van het gebruik van complementaire kleuren, waardoor er een bepaalde spanning in een schilderij ontstaat. De laatste paar jaar heb ik gewerkt aan de serie Vogels. Op een keer kwam er een reiger uit de bewegingen en kleuren op het doek tevoorschijn en sindsdien kan ik niet meer stoppen met het schilderen van vogels. De elegantie, kleurenpracht en verscheidenheid vind ik heel inspirerend. Elke vogel draagt een eigen kwaliteit in zich; de stilte van de reiger, de schoonheid van de zwaan en de ooievaar die nieuw leven brengt…
De kleine vogeltjes zijn ook te zien en te koop in de gezellige woonwinkel van Nana Groen Wonen in Bergambacht.”


Naast de schilderijen, die te koop zijn, zijn er ook wenskaarten van haar schilderijen beschikbaar in het Cultuurhuis.

Een deel van de opbrengst van de schilderijen en wenskaarten doneert zij aan KWF voor borstkankeronderzoek.
Deze expositie is tot eind oktober 2021 in het Cultuurhuis te bewonderen. 

 

Ook exposeren in Het Cultuurhuis?

Heeft u zelf interesse om uw beeldende werk te exposeren in het Cultuurhuis?

Neem gerust contact met ons op dit kan telefonisch, per mail of loop even binnen voor meer informatie!

Eerdere exposities

Een overzicht van alle eerdere exposities vindt u in het expositie archief.

Copyright ©2021 | Privacyverklaring | Cultuurhuis Krimpen Aan de Lek. Alle rechten voorbehouden. Webdesign door Internetbureau Antum