Expositie Ria van Meijeren

Ria van Meijeren exposeert in november en december 2021 haar papier-maché beelden en houten kettingen in de vitrinekasten van het Cultuurhuis van Krimpen aan de Lek.

De getoonde collectie bestaat uit dikke dames, engelen, vogels en vissen, en een aantal houten kettingen op leren koord en soms verwerkt met fietsband.

Ria van Meijeren is in 1987 begonnen met schilderen, en heeft zich ook nog in keramiek handvormen en portret en model boetseren bekwaamd en in later stadium in met papier-maché.

Op haar website www.riavanmeijeren.nl kunt u de kunstcollectie bekijken. Voor meer informatie kunt u haar ook bellen op het nummer 06-23521584.

 

Foto-expositie Jaap Burggraaf

Jaap Burggraaf exposeert zijn foto's, met als thema ‘Straatfotografie’, in november en december 2021 in het Cultuurhuis.

Jaap Burggraaf is een fotograaf uit Lekkerkerk. Hij is al op vrij jonge leeftijd begonnen met schilderen en fotograferen. Door werkzaamheden en gezin is het altijd wat op de achtergrond gebleven. Na zijn verhuizing van Krimpen aan den IJssel naar Lekkerkerk is hij teken- en schilderlessen gaan volgen bij Jan Neef, een bekende kunstenaar uit Lekkerkerk. Later is zijn belangstelling toch steeds meer verschoven richting de fotografie. Hij heeft een fotografie opleiding gevolgd bij SKVR in Rotterdam.

Hij houdt zich vooral bezig met portret-, reis- en straatfotografie. Hij heeft heel veel reizen gemaakt in zowel Europa als Azië. Zijn vroegere werk als therapeut in Chinese geneeskunde heeft hem vele malen naar China gebracht. Hij heeft hier niet alleen gestudeerd maar ook dit land lopend en met openbaar vervoer van noord naar zuid en van oost naar west doorkruist. Op die manier is hij vaak in contact gekomen met de vele minderheden die China rijk is. Deze minderheden hebben vaak een sterk ontwikkelde eigen cultuur welke zich uit door een eigen taal, religie, kleding en architectuur. In 2019 is hij voor de eerste keer met openbaar vervoer en een daar gehuurde motorfiets door Noord-Vietnam getrokken. Ook hier vindt men deze zelfde minderheden met hun eigen cultuur. Deze expositie heeft als thema straatfotografie. Er zijn foto's te zien uit Azië, maar ook uit Europa, vooral uit Engeland en Ierland. Vanwege de beperkte reismogelijkheden heeft hij de laatste tijd ook foto's gemaakt van de Krimpenerwaard wat ook een onderwerp is welke zeer de moeite waard is.

De expositie vormt een leuk contrast met de foto's die buiten op de schutting van Bouwbedrijf van Schijndel zijn te zien en ook van hem zijn. Deze hebben de omgeving van Krimpen aan de Lek als onderwerp.

 

Ook exposeren in Het Cultuurhuis?

Heeft u zelf interesse om uw beeldende werk te exposeren in het Cultuurhuis?

Neem gerust contact met ons op dit kan telefonisch, per mail of loop even binnen voor meer informatie!

Eerdere exposities

Een overzicht van alle eerdere exposities vindt u in het expositie archief.

Copyright ©2021 | Privacyverklaring | Cultuurhuis Krimpen Aan de Lek. Alle rechten voorbehouden. Webdesign door Internetbureau Antum