Expositie Mariet van Vliet

Mariet van Vliet exposeert vanaf juni haar schilderijen in het Cultuurhuis.

‘Naast het beeldhouwen hou ik mij ook bezig met schilderen. Ik heb schilderles gehad van Ina Verkaik en Bert Vernooij en ben nu zelf verder gegaan.

Mijn schilderijen zijn kleurrijk, meestal abstract en soms ook wel met een figuratieve uitstap.

Ik laat mij inspireren door verschillende kunstenaars en wat ik zoal waarneem. Zo werk ik naar een eigen stijl toe.

Het leukst vind ik het werken met acrylverf en door het verven laag op laag krijg je levendige verrassende effecten’, aldus Mariet.

 

Benieuwd naar haar schilderijen? Tot en met eind augustus zijn ze te bewonderen aan de expositiewand van het Cultuurhuis.

 

Beeldenexpositie van Adry Knuistingh Neven.

Adry Knuistingh Neven exposeert op dit moment haar beelden in het Cultuurhuis.

“Jaren geleden heb ik enige tijd schilderles gehad. Na een periode, waarin ik deze hobby niet meer uitoefende, maakte ik kennis met het werk van Piet van der Velden, beeldhouwer in Lekkerkerk (www.beeldenatelierpierre.nl). Hij gaf toentertijd een openbare workshop in de Loet.
Het beeldhouwen vanuit een ruwe blok steen leek mij een machtige uitdaging en sinds die tijd heb ik regelmatig les bij Piet gevolgd.
Ik werk vooral met speksteen en albast waarin, zoals de docent het vaak uitdrukt, het uiteindelijke beeld al besloten ligt. De fase na de afwerking is altijd het meest imponerend. Tijdens het polijsten is het altijd prachtig om alleen al de kleur en structuur van de steen te aanschouwen.
De onderwerpen wisselen; vaak is het een vogel of een hoofd en soms is het abstract, waar een ieder mogelijk iets in kan herkennen. Maar uiteindelijk is alleen de emotie belangrijk”, aldus Adry.

 

Benieuwd naar haar beelden? Tot en met eind augustus zijn ze te bewonderen in de vitrinekasten van het Cultuurhuis.

 

Ook exposeren in Het Cultuurhuis?

Heeft u zelf interesse om uw beeldende werk te exposeren in het Cultuurhuis?

Neem gerust contact met ons op dit kan telefonisch, per mail of loop even binnen voor meer informatie!

Eerdere exposities

Een overzicht van alle eerdere exposities vindt u in het expositie archief.

Copyright ©2021 | Privacyverklaring | Cultuurhuis Krimpen Aan de Lek. Alle rechten voorbehouden. Webdesign door Internetbureau Antum