01-02-2020 Expositie Alexander Marijke

Vanaf februari exposeert Alexander Marijke met zijn schilderijen in het Cultuurhuis, met als thema: ‘Kunst komt uit het afvoerputje van de ziel‘.
In de zomer van 2019 kwam Alexander Marijke in aanraking met het Activeringcentrum de Buurtschuur in Lekkerkerk. Daar kreeg hij schilderles van Ina Verkaik van Atelier Lokaal. Deze, voor het eerst in zijn leven, gevolgde schilderlessen waren een doorbraak in zijn werk geweest en is hij gekomen van iemand die van 17 jaar alleen thuis, in isolement, abstract schilderde naar iemand die een expositie geeft in het Cultuurhuis. Zijn werk is tot eind maart nog te zien in het Cultuurhuis. Maandag 24 februari om 11.00 uur vindt de opening van deze expositie plaats.

01-12-2019 Expositie SHE van Sandra van der Ham

In december 2019 en januari 2020 exposeert Sandra van der Ham met schilderijen en beelden in het Cultuurhuis Krimpen aan de Lek:


“Ik ben Sandra vd Ham van Atelier Sansart. Voor de expositie SHE heb ik schilderijen en beelden gemaakt met als thema de vrouw.
Afgelopen 3 jaar heb ik voornamelijk portretten van vrouwen geschilderd. Voor mijn schilderijen gebruik ik acrylverf. Ik hou ervan om de achtergrond dik en met structuur op te zetten. In mijn portretten zijn de ogen expressief. Ik schilder met paletmessen. Dit werkt een stuk grover dan met een penseel wat duidelijk terug te zien is in de schilderijen.
Sinds 15 jaar maak ik beelden uit steen. Achter ons huis staat mijn eigen Atelier. Het is een heerlijke werkplek met uitzicht op de weilanden. Ik gebruik verschillende steensoorten voor mijn beelden, zoals speksteen, serpentijn en albast. Voor deze expositie heb ik voornamelijk speksteen gebruikt. Een volledig overzicht van mijn werk vind je op Instagram en Facebook.
Wil je een keer komen kijken in mijn Atelier Sansart, maak dan een afspraak via de mail: sansart@live.nl

 

Voor meer info klik op: www.sansart.eu

 

09-11-2019 Expositie  Prentenboek illustraties “Bling bling” van Havo2  Gemini College Lekkerkerk.

In de hal van het Cultuurhuis te Krimpen aan de Lek is tot eind november een expositie te
zien van de originele illustraties van het prentenboek “Bling bling”. In vijf weken tijd hebben
17 Havo2 leerlingen van het Geminicollege Lekkerkerk gewerkt aan de illustraties en de
Engelse teksten. Het verhaal van het prentenboek is gebaseerd op het verhaal van Elmer de
gekleurde olifant. Thema van het boek is “anders mogen zijn dan doorsnee”. Vanuit dit thema
zijn de leerlingen met Ina Hoeneveld van Atelier LOKAAL gaan brainstormen over het
thema. Als snel kwamen de leerlingen uit bij het idee waarin zowel een frietkraam als een
bijzonder hondje de hoofdrol kregen. De naam van het hondje is “Bling bling”. Met behulp
van gelprint en collagetechniek zijn de prenten opgebouwd. Benieuwd hoe het verhaal verder
gaat, ga dan een kijkje nemen bij de expositie op de begane grond in het Cultuurhuis Krimpen
aan de Lek.
Het prentenboek is het resultaat van het eerste sterprogramma van Havo 2 waarbij leerlingen
vakoverstijgend werken. 

Kom gezellig langs in het Cultuurhuis, de Markt 201 te Krimpen aan de Lek.

08-09-2019 Expositie ‘de robots van Mak’

In het Cultuurhuis Krimpen aan de Lek is vanaf 7 augustus de tentoonstelling ‘de robots van Mak’ te zien. Bezoekers kunnen de komende maand genieten van de 2D- en 3D-kunstwerken die Mak Melgers heeft gemaakt van afvalmaterialen.

Mak maakt de robots op de dagbesteding van Gemiva AC Poolmanweg. Hier verzamelen ze ook de afvalmaterialen die hij kan gebruiken voor zijn creaties. In de afgelopen tijd heeft Mak zich enorm ontwikkeld in het maken van kunstzinnige robots en dit is zijn tweede expositie. De tentoonstelling is in augustus en september te zien in het Cultuurhuis van Krimpen aan de Lek.

 

 

01-08-2019 Kunstwerk van Aart van den IJssel geschonken aan het Cultuurhuis door de heer J.S.H. Bröcker.

Het Cultuurhuis is blij met het kunstwerk van Aart van den IJssel. Deze creatie, die een plekje heeft gevonden bij de entree, is geschonken door de heer J.S.H. Bröcker.

“Wij hopen dat nog veel mensen plezier mogen beleven aan het kunstwerk bij de entree van het Cultuurhuis Krimpen aan de Lek”, aldus de heer Bröcker. Tevens vertelde de heer Bröcker dat hij altijd met veel plezier heeft gewoond in Krimpen aan de Lek en dat hij dit beeldwerk schenkt uit dankbaarheid voor de gastvrijheid van de bewoners.

Het kunstwerk ‘gepantserde ruiter’ is vervaardigd door Aart van den IJssel, geboren op 17 december 1922. Hij was van oorsprong beeldhouwer, later is hij overgegaan om kunstwerken te knippen uit metaal. In zijn werk zie je vaak de Van IJssels paardje en de ‘huisboot’ in surrealistische vorm. Paarden en ruiters dragen een pantser ter bescherming tegen al het kwaad dat zij op hun levensweg kunnen tegenkomen. De kunstwerken mogen niet glimmen en zijn op hun best als ze een verweerd uiterlijk hebben en houden. Hij was o.a. lid van de Haagse Kunstkring, Pulchri Studio en wordt gerekend tot de Nieuwe Haagse School.In 1982 is er een biografie over hem verschenen in de serie ‘Het Haags Palet’.

Aart van den IJssel overleed op 3 december 1983.

In het Cultuurhuis is een uitgebreider levensverhaal over Aart van den IJssel beschikbaar.

 

01-06-2019 Expositie Tineke Dijkstra en Ina Hoeneveld

De dubbelexpositie van Tineke Dijkstra en Ina Hoeneveld is nu te zien in het Cultuurhuis Krimpen aan de Lek. Aan de lange wand in de hal van het cultuurhuis exposeert Ina met vier grote werken. Herkenbaar aan het onderwerp “ stoelen”. Dit onderwerp leent zich uitstekend om de karaktertrekken en onderlinge verhoudingen van mensen uit te beelden zonder de mens letterlijk neer te zetten. In het restaurantgedeelte en tegenover de balie van de bibliotheek worden werken van Tineke Dijkstra tentoongesteld. Het landschap staat hier centraal. De werken zijn gemaakt met acrylverf op doek. Naast landschappen schildert Tineke ook portretten van kleurrijke mensen en stillevens. Meer info: info@atelierlokaal.nl

09-04-2019 Expositie Henny Jacobsen Jensen.

Henny Jacobsen Jensen (11-03-1942) exposeert haar schilderijen gedurende de maanden april/mei 2019 in het Cultuurhuis te Krimpen aan de Lek. Vanaf haar 50ste levensjaar volgde zij vele schilderscursussen bij diverse docenten. Zij ontwikkelde een lyrisch abstracte stijl. Zo zijn haar schilderijen abstracte voorstellingen ,die o.a. geïnspireerd worden vanuit gebeurtenissen uit en rondom haar dagelijkse leven, zoals verlies en ontmoeting. In deze serie zijn ook de thema’s: Krachten van de natuur en Krachten van hemel en aarde de inspiratiebron geweest.

04-02-2019 Expositie Jannie van Essen - Schilderen met stof

Het werk van Jannie van Essen is vanaf 4 februari tot en met 31 maart 2019 te zien in Cultuurhuis Krimpen aan de Lek.
Vogels, luchten en bomen komen vaak in de textiele werken van Van Essen voor. De kleur in haar werk is belangrijk voor haar. Met stoffen in kleuren die voor haar gevoel bij een onderwerp passen, gaat zij aan de slag. Naast stoffen en garens gebruikt zij ook verf . 
Aan het werk zijn met al deze materialen betekent voor Van Essen dat zij eigen werelden schept, waarin zij zich vrij voelt en kan dromen. Zij vliegt mee met de vogels in haar werk en laat zich meedrijven door de wolken. De toeschouwer wil zij meenemen in die werelden. 
Ook maakt Van Essen graag uitstapjes naar andere disciplines. In de tentoonstelling is ook keramiek te zien en enkele bronzen beelden.

Naast het werk op de expositie is haar werk te vinden op:
www.schilderenmetstof.nl

 

 

13-12-2018 Expositie 'Verborgen boodschap'

Meerdere kunstenaars laten onder de titel “verborgen boodschap” hun werk zien. In het Cultuurhuis exposeren Parisa Akbarzadehpoladi met tekeningen, Anita van Ast met affiches, Ina Hoeneveld met beelden en de vrouwengroep van de koffieochtend in Lekkerkerk met een gezamenlijk kunstwerk. In de bibliotheek van Lekkerkerk exposeren Marina Tramper met collage schilderijen en Léon Hoeneveld met letterkunst. 

De bindende factor van de exposanten -de verborgen boodschap- ligt in de manier van maken, in het onderwerp, de presentatie of in het gebruik van symbolen. De expositie nodigt uit tot langer kijken om zo de boodschap te ontrafelen.  

De expositie “verborgen boodschap” is te zien vanaf 6 december 2018 tot en met 25 januari 2019 in het

Cultuurhuis van Krimpen aan de Lek en in de bibliotheek van Lekkerkerk. 

09-10-2018 Expositie Anja Vogelenzang

Onder de naam ‘Klein Geluk’ exposeert Anja Vogelenzang de Jong in het Cultuurhuis Krimpen aan de Lek:

“Ik ben Anja Vogelenzang de Jong, 44 jaar en ik woon in Lekkerkerk. Ik beschilder stenen en schilderijtjes met de kleine geluksmomenten uit de natuur als inspiratiebron. Een aantal jaren geleden is bij mij een burn-out vastgesteld. Ik ben toen veel gaan wandelen in de natuur. Ook ontdekte ik een creatieve kant in mijzelf. Langzaam ging ik weer genieten van de kleine mooie dingen uit de natuur en het leven. Deze momenten probeer ik nu vast te

leggen op schilderijtjes en stenen.

Ik ben ongeveer een jaar geleden begonnen met schilderen. Ik werk met acryl- en olieverf. Soms werk ik ook met pastelkrijt en aquarel. De stenen heb ik zelf gevonden langs de rivier de Drôme in Frankrijk.

Daarnaast decoreer ik ook graag kransen, spiegeltjes en sfeerlichtjes met schelpen en natuurlijke materialen. De schelpen die ik gebruik heb ik zelf gevonden op het strand tijdens mijn vakanties in Bretagne. Maar ook in Nederland neem ik wel eens wat schelpen mee.”

Haar werkjes zijn in de maanden oktober en november 2018 in de vitrinekasten van het Cultuurhuis te bekijken.

 

03-10-2018 Expositie Inge van Driel

Inge van Driel exposeerde vanaf 3 oktober 2018 tot eind november 2018 haar schilderijen in het Cultuurhuis Krimpen aan de Lek.

Het is kleurrijk werk; bij velen inmiddels wel bekend. De schilderijen zijn uiteraard te koop. Inge is lid van Krimpener Kunstwaard, de vereniging van beeldend kunstenaars uit onze regio.

Meer informatie over haar kunt u vinden op de website www.kunstwaard.nl

 

01-08-2018 Expositie Nienke Drexhage: sieradenlijn fratsen/drx.

Van 1 augustus tot eind september 2018 zijn de vitrinekasten met een deel van het werk van Nienke Drexhage ingericht.

“Mijn grootste drijfveer bij het maken, is om dingen te gebruiken voor geheel andere doeleinden en om allerlei 'afval' te hergebruiken. Dat geeft dan meteen het probleem aan dat opgelost moet worden, want wat kies je en welke kant ga je uit. Het kan een object worden, een sieraad, een gebruiksvoorwerp. Belangrijk voor mij zijn lichtdoorlatendheid, lijnenspel, kleur, verrassingen. Wel vaak met een kwinkslag.

Men moet de 'kunst' en zeker zichzelf niet al te serieus nemen, is mijn motto”, aldus Nienke.

Het gaat bij deze expositie in het Cultuurhuis alleen om haar sieradenlijn (colliers, broches en armbanden) onder de naam fratsen/drx.

01-08-2018 Expositie Piet van der Velden

Autodidact Piet van der Velden is geboren op 30 november 1947 en het grootste deel van zijn leven woonachtig in Krimpen aan de Lek.

Vanaf 1993 is hij bezig met het maken van graffiti-schilderijen op linnen. Hij gebruikt hierbij spuitbussen en sjablonen.

“Na het tekenen van het figuur is het uitsnijden van de sjablonen een kunst op zich. Soms zijn er voor 1 figuur wel 4 à 5 sjablonen nodig. Je moet dit een beetje zien als zeefdrukken maar dan met een spuitbus. Ondanks de leeftijd heb ik er nog steeds plezier in. Het geluid van het knikkertje bij het schudden van de spuitbus is gewoon geweldig om te horen. Muziek en mieren voeren de boventoon in mijn werken. Muziek omdat ik daar aan verslingerd ben en mieren omdat deze beestjes altijd keihard aan het werk zijn en tegelijkertijd heel vervelend zijn”, aldus Piet van der Velden.

Zijn schilderijen zijn van 1 augustus tot 29 september 2018 a.s. te bewonderen.

19-06-2018 Expositie fotograaf Ernst Klip

De expositie 'Ernst Dichterbij' is vanaf heden te zien in het Cultuurhuis Krimpen aan de Lek. Hier toont Ernst een selectie macrofoto’s. De beelden zijn veelal geschoten in de tuin voor zijn fotostudio in Lekkerkerk. “Het is alsof je met een kapmes een oerwoud in gaat. Je baant je een weg in een onbekende, onuitputtelijk grote wereld die je continu verbaast. Het is magisch”, zegt Ernst Klip over zijn passie voor macrofotografie. Wanneer hij met zijn macrolens op ontdekkingstocht gaat, stapt hij een andere wereld binnen. Alleen kleur en vorm doen ertoe. Scherpte dient enkel om onscherpte te tonen. “Vanuit mijn verbazing blijf ik kijken en zoeken. En dan opeens voel ik de magie van de vorm. Alles klopt. Dat moment, daar gaat het mij om.”

De expositie in het Cultuurhuis is tot en met 28 juli 2018 te bezoeken tijdens de openingstijden van het Cultuurhuis.

 

 

19-06-2018 Expositie Historische Vereniging Crempene

Historische Vereniging Crempene heeft de vitrinekasten in het Cultuurhuis Krimpen aan de lek ingericht met verschillende historische voorwerpen.

In de ene vitrinekast zijn verschillende bodemvondsten uit Krimpen aan de Lek en omgeving te zien. Deze vondsten zijn gedaan door de Werkgroep archeologie van Krimpen aan de Lek en Lekkerkerk (WAN). Deze werkgroep is altijd actief als er in bodemgrond gewerkt wordt, b.v. bij de dijkversterkingsprojecten. Bijzondere vondsten zijn er al gedaan, ook scherven deze worden met puzzelwerk weer bij elkaar gebracht. Iedere week komen de leden van de werkgroep bijeen om de vondsten uit te zoeken en te registeren. 

De andere vitrinekast is ingericht met bijzondere voorwerpen waarop afbeeldingen van Krimpen aan de Lek te herkennen zijn. Deze voorwerpen zijn verzameld door de Historische Vereniging Crempene. Door de jaren heen zijn er heel wat voorwerpen uitgebracht met afbeeldingen van Krimpen aan de Lek, zoals bordjes, bekers en lepeltjes o.a. met de kerk, scholen en verenigingen. 

De bodemvondsten en bijzondere voorwerpen zijn te bekijken tot met 27 juli a.s.

 

04-04-2018 Expositie Carry Groenendijk - van der Kaaij

Natuurfoto’s met een menselijke dimensie

Van 4 april tot 24 mei is er een foto-expositie in het Cultuurhuis Krimpen aan de Lek met werk van Carry (Groenendijk)- van der Kaaij.

Carry fotografeert al bijna haar hele leven, eerst als autodidact, maar heeft daarnaast een aantal jaar geleden de vakopleiding afgerond aan de fotovakschool in Rotterdam. 

Ze fotografeert vooral elementen in de natuur die haar raken daar ze bijna menselijk aandoen. Hierdoor krijgen haar foto’s een subtiele, soms bijna onzichtbare diepgang, die je misschien pas echt kunt zien en voelen als je wat langer naar de foto kijkt.

De foto’s zijn te koop via e-mail: info@fotocarry.com of tel: 06-41250199.

Meer informatie www.fotocarry.com

Een aantal van haar werken zijn ook te koop via haar online galerie: https://www.fotocarry.com/te-koop

 

01-02-2018 Expositie Louky Scheltema

Vrolijke kinderportretjes en fonkelend glaswerk in het Cultuurhuis.

Van 1 februari tot en met 30 maart exposeert Louky Scheltema uit Ouderkerk aan den IJssel in het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek. Louky Scheltema is beeldend kunstenaar, heeft haar opleiding aan de Willem de Kooning academie genoten en is tevens opgeleid tot kunstdocent. Deze expositie toont zij schilderijen van kinderportretjes en vakantiemomenten. Haar glas objecten zijn enerzijds abstract in prachtige kleuren en anderzijds een serie schattige vogeltjes als raamhanger. Louky geeft schilderles en glasfusing workshops in haar atelier in Ouderkerk aan den IJssel. Meer informatie www.loukyscheltema.com, Scheltema@kunstwaard.nl, 06-44540232.

 

04-12-2017 Expositie Gerreke van Veen

Gerreke van Veen:

In 1964 als “creatieve” waterman geboren in Dordrecht .

Met een stuk klei in handen begin je als vanzelf te kneden en te vormen.

Kinderen bezitten de gave om vanuit niets, iets te maken en vaak ontstaan hieruit de meest originele creaties.

Door het werken met klei blijf ik een beetje kind en laat ik nog steeds dingen zomaar ontstaan. 

Ik hou van de mens en zijn omgeving en ik denk dat hierin mijn kracht van mijn figuren zit.

Kunst in klei

Al op jonge leeftijd is Gerreke creatieve cursussen gaan volgen. 

Na een tekenopleiding is ze verder gaan studeren aan de Nutsacademie te Rotterdam en hier afgestudeerd in onder andere plastisch vormgeven en keramiek. 

Tijdens en na haar opleiding heeft ze gewerkt met ouderen in een verpleeg- en ziekenhuis, op een dagverblijf voor verstandelijk gehandicapten en als docente tekenen en handvaardigheid op een basisschool. 

In 1996 is ze Kadowinkel en Atelier ECRU begonnen. 

In het achter de winkel gelegen Atelier geeft ze cursussen in een door haar ontwikkelde techniek voor sculpturen en vormen.

In 2009 heeft ze de producten van de kadowinkel verkocht om een volledige doorstart te kunnen maken in keramiek.

Sindsdien draait ze fulltime op eigen werk en de talloze opdrachten en het geven van lessen, workshops en teambuilding.

De beelden worden door velen bewonderd en aangeschaft wat vaak leidt tot nieuwe aankopen.

Haar werk is het gehele jaar op diverse plaatsen in binnen - en buitenland te bewonderen, in eigen atelier, op kunst - en keramiekmarkten, exposities en in Galeries.

KunstAtelier ECRU is een begrip geworden, met herkenbaar keramiek van Gerreke.

Gerreke exposeert haar beelden in december en januari in het Cultuurhuis.

01-12-2017 Expositie van Ben van der Wal in het Cultuurhuis

Ben van der Wal; geboren en getogen in Lekkerkerk:

"Toen ik 9 jaar geleden met pensioen ging werd een droom van mij werkelijkheid namelijk leren schilderen. Bij Ina Hoeneveld van Atelier Lokaal  in Lekkerkerk heb ik enorm veel geleerd en tot op heden nog steeds. Wat doet een schilder eigenlijk? Hij knipt een innerlijk licht aan en brengt dit met penseel en verf op het doek over. Licht zelf kun je niet zien, maar wat je ziet zijn de voorwerpen waar het licht op valt. Mijn passie is voornamelijk het fijnschilderen met acryl of olieverf waar ik de voorkeur aan geef. Een combinatie van nat-in nat en glacerend schilderen. Mijn favoriete onderwerpen zijn de contrasten tussen licht en donker, zoals glazen,  stillevens van fruit, landschappen. Mijn droom krijgt nu een verdieping door de belangstelling en vraag om mijn creaties te exposeren.

Vanaf  december 2017 tot eind januari 2018  zijn mijn werken te bezichtigen."

31-10-2017 Expositie Toon Overvoorde

De beelden van Toon Overvoorde uit Krimpen aan den IJssel staan de hele maand november tentoongesteld in de vitrines van het Cultuurhuis.

In 1952 is hij met bloemschikken begonnen in een bloemenspeciaalzaak.
Na de nodige opleidingen en het behalen van het brevet bloemsierkunstenaar heeft hij veel deelgenomen aan tentoonstellingen, corso's en bloemschikwedstrijden.
Als leraar bloemschikken en binden heeft hij 20 jaar les gegeven op de tuinbouwschool te Rotterdam.

In de jaren 60 van de vorige eeuw, werkte hij met gasbeton in combinatie met bloemen.
Later ook met ijzer en bloemen.

Toen Toon Overvoorde 70 jaar werd had hij zin om nog iets anders te gaan doen.
De uitdaging was steen en daar werkt hij nu 11 jaar mee.

16-10-2017 Expositie “Stapel van 20”

Expositie “Stapel van 20” en Atelier Lokaal spektakel ter gelegenheid van 20-jarig bestaan

Ze is ooit begonnen met buitenschilderlessen in de Loet en heeft enige jaren daarna haar droom waargemaakt met een eigen atelier aan de Jan Tomstraat in Lekkerkerk. Ina Hoeneveld van Atelier Lokaal, viert deze maand haar 20-jarig bestaan. Ter gelegenheid van dit jubileum hebben haar cursisten van de teken- en schildergroepen binnen het thema “stapel van 20” een mooie collectie werken gemaakt. Ina: “Het is fantastisch om iedereen zo gedreven en vooral met plezier aan het werk te zien. En dat ik dit jubileum samen met mijn cursisten mag vieren is een feestje”. Het resultaat, een interessante expositie, is te bewonderen in oktober en november in ons Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek.

De officiële opening van de expositie vindt plaats op zaterdag 21 oktober om 19:00 uur.

www.atelierlokaal.nl

 

01-08-2017 Expositie Janke Deelman

Janke Deelman exposeert een aantal van haar schilderijen van 1 augustus t/m 30 september in het Cultuurhuis, De Markt 201, Krimpen aan de Lek.

Het werk van Janke is als realistisch te beschouwen al zijn sommige van de getoonde taferelen vaak niet aan de echte werkelijkheid ontleend. Janke schildert met dieren, kippen, varkens, honden. Schilderijen met een verhaal erachter, werk waar je als toeschouwer aan voorbij gaat, maar die bij nader inzien tot nadenken stemmen. Het verhaal, de boodschap, is wel altijd met een knipoog. Min of meer gebaseerd op antropomorfisme, het toeschrijven van menselijke eigenschappen aan dieren.

Janke’s werk is heel kleurrijk, wat volgens degenen die haar goed kennen terug te voeren is naar haar jeugd in Afrika. De laatste tijd is Janke de grenzen van haar schilderwerk aan het verleggen door de randen van het realisme op te zoeken. En dat ook met meerdere technieken als drukwerk, pen, inkt, etc. Om haar stijl nog verder te ontwikkelen en door collega kunstenaars geïnspireerd te worden volgt zij nog regelmatig cursussen bij Atelier Lokaal in Lekkerkerk.

Janke doet 90% vrij werk, eigen ideeën dus. Maar ook opdrachten, zoals honden die er niet meer zijn en middels een schilderij weer tot leven zijn gewekt. Portretten van mensen doet Janke niet, alles met dieren is een uitdaging.

 

 

 

06-06-2017 Expositie Marri van der Spek 'Beelden van steen'

Ongeveer 10 jaar geleden is Marri begonnen met beeldhouwlessen bij Ina Hoeneveld.

Sindsdien is dit haar passie geworden. Marri werkt graag met de wat zachtere steensoorten, zoals speksteen, maar maak ook beelden van albast, seleniet, galastone en serpentijn.

Soms laat zij zich inspireren door de steen zelf of werkt volgens een plan

 

De expositie is vanaf 6 juni te bezichtigen in Het Cultuurhuis.

 

 

06-06-2017 Expositie Maaike Vermeulen

Van 6 juni tot 31 juli 2017 exposeert Maaike Vermeulen in het Cultuurhuis in Krimpen ad Lek.

De expositie heeft als thema “Dicht bij Huis” en bestaat uit een serie olieverfschilderijen van heel gewone, dagelijkse dingen.

Maaike:

“Een verhaal vertellen kan op veel manieren, ik vertel mijn verhalen met olieverf.

De prachtige kleuren van een doorgesneden tomaat, een platgereden blikje, een boterham met mooie ham, overal is schoonheid in te ontdekken.

Om dat vast te leggen en te bewaren schilder ik”

 

U bent ook welkom op de website: www.pasgeverfd.nl

 

 

 

 

01-01-2017 Expositie *SIAN LIEM*

In de hal van het Cultuurhuis te Krimpen aan de Lek is momenteel een expositie met werken van Sian Liem uit Krimpen aan de Lek Er hangt een klein overzicht van wat zij in de loop van de jaren gemaakt heeft. Er hangt 1 werk uit de serie ‘Wereldvrouwen” waarin zij de overeenkomsten tussen verschillende culturen centraal wil stellen in plaats van de nadruk te leggen op de verschillen. In het andere thema is bewust gekozen voor grachtenhuizen als een typisch Nederlands symbool. In deze grachtenpanden verwerkt zij patronen of motieven uit verschillende culturen als metafoor voor Nederlanders met een migratie-achtergrond. Met deze werken wil zij benadrukken dat er vele nieuwe Nederlanders zijn die wel degelijk een onderdeel vormen van de Nederlandse samenleving en een wezenlijke bijdrage leveren aan onze maatschappij. Verder hangen er nog werken uit de bomenserie in een mooi lijnen- en vlakkenspel, waarin zij experimenteert met vlakte en diepte. De werken zijn te bezichtigen tijdens de openingstijden van het Cultuurhuis, Markt 201 te Krimpen aan de Lek. Voor informatie zie www.sianliem.nl

13-05-2016 Expositie Renée Harms: Vaders

Renée Harms (42 jaar, fotograaf) opent vrijdagavond 13 mei a.s. in het Cultuurhuis haar eerste expositie met haar fotoproject

genaamd ‘Vaders’. U bent van harte welkom op vrijdagavond 13 mei 2016 vanaf 19.30 uur de opening van deze mooie en ontroerende expositie bij te wonen.

 

Project ‘Vaders’
Het project richt zich op zonen en dochters met vaders boven de 50 jaar. Hiermee bood en biedt Renée hen de mogelijkheid om hun vader vast te leggen, zodat een blijvende herinnering wordt gecreëerd. De vaders zijn thuis gefotografeerd op 2 manieren:  Actief met een favoriete bezigheid of hobby en met een close-up. Vervolgens wordt de zoon of dochter gevraagd om aan de hand van een aantal vragen te reageren op deze 2 foto’s. Met behulp van de soms zeer persoonlijke antwoorden worden door schrijfster Irene van Krieken teksten gemaakt die de foto’s aanvullen.
Dit project is ontstaan na het overlijden van de vader van Renée. Tijdens deze onverwachte confrontatie met verlies, afscheid en rouw realiseerde zij zich dat zij niet beschikte over een foto die haar vader écht weergaf zoals hij was. De snelheid en onvoorspelbaarheid van het leven, waar we in het dagelijks leven maar zelden bij stilstaan,  was de inspiratiebron voor het project ‘Vaders’.

 

Voor Renée is het mooiste aan fotograferen dat je vanachter de lens de omgeving – waar je ook bent – anders in je gaat opnemen. Als een ontdekkingsreis door naar details te kijken of te aanschouwen hoe licht met de schaduwen kan spelen. Daarnaast is fotograferen voor Renée een goede mix van interactie met mensen en creativiteit en geeft het haar een goed gevoel om mensen blij te maken met haar creaties. Dit zijn dan ook een van de aspecten die haar passie voor fotografie versterken. De portfolio van Renée Harms bestaat op dit moment uit stillevens, portretten en bedrijfsreportages. Deze richtingen geven weer waar haar kracht ligt en wat haar energie geeft.

 

www.reneeharmsphotography.com

 

Video RTV Krimpenerwaard op Youtube

 

12-02-2016 Expositie van Jan Edelenbos, 'fotografie met passie'.

Op vrijdag 12 februari 2016 vond de opening plaats van de expositie van Jan Edelenbos, 'fotografie met passie'.

 

Hoewel niet gespecialiseerd in één specifiek onderwerp, kenmerkt zijn werk zich vaak door een eenvoudig, bijna monochroom, kleurgebruik en grafische elementen.

Hij exposeerde eerder solo in Humanitas-Akropolis in Rotterdam, terwijl recentelijk een 2-tal foto's van hem zijn geëxposeerd in het Havenmuseum te IJmuiden en tot eind maart 2 foto's van hem op een groepsexpositie in het gemeentehuis te Schipluiden hangen. Van 12 februari 2016 tot 4 mei 2016 kunt u zijn prachtige, unieke foto’s ook bewonderen in het Cultuurhuis.

Jan Edelenbos is lid van de Fotoclub Maasland, waar hij het afgelopen seizoen fotograaf van het jaar werd en waar hij een inspirerende omgeving vindt voor het beoefenen van zijn hobby. Zie ook de website van fotoclubmaasland.nl

20-11-2015 EXPOSITIE Hadewey Buitenwerf: Het zere pootje van Eekhoorn

Vrijdag 20 november vanaf 19.30 uur vindt de opening plaats van de expositie van Hadewey Buitenwerf.

De illustraties van haar prentenboek 'Het zere pootje van Eekhoorn' worden deze avond gepresenteerd. Mevrouw Buitenwerf zal tijdens deze opening uit het prentenboek voorlezen. Tevens is het prentenboek deze avond verkrijgbaar. De ingelijste prenten zijn gedurende de expositie voor verkoop beschikbaar. Onder het genot van een hapje, een drankje kunt u deze avond genieten van deze prachtige kunst.

 

U kunt daarna deze illustraties tot en met 26 januari 2016, op werkdagen van 09:00 tot 16:30 uur, in het Cultuurhuis bezichtigen. 

 

Het prentenboek is bestemd voor kinderen van 3 - 6 jaar en kost € 14,95.

Deze is verkrijgbaar bij de boekhandel De Korf en boekhandel Brugzicht in Krimpen aan den IJssel. 

24-04-2015 Expositie AFO - Fotogroep "Foto's uit de Krimpenerwaard"

AFO - Fotogroep Foto's uit de Krimpenerwaard, de mooiste foto's van alle leden. 

De prachtige foto’s zijn na de opening elke werkdag te bezichtigen van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.30 uur.

Informatie over fotoclub AFO

AFO staat voor Amateur Fotogroep Ouderkerk aan den IJssel.

De club is opgericht in 1978 door een aantal foto-hobbyisten die hun passie wilden delen en uitdragen. Al enkele jaren na de oprichting ontstond de mogelijkheid om een oud PTT schakelstation in Ouderkerk te betrekken om het te laten dienen als clubgebouw. In die tijd bestond de digitale fotografie nog niet en er werd dus daar een doka (donkere kamer) gebouwd om op die manier foto’s te ontwikkelen en af te drukken.

De jaren verstreken en zo komen we aan in het huidige digitale tijdperk.

Tegenwoordig is AFO tot een moderne fotoclub geëvolueerd met een enthousiast ledenbestand. AFO zit nog steeds in het zelfde clubgebouw en het ledenbestand bestaat inmiddels uit 23 mensen uit de gehele Krimpenerwaard en zelfs daarbuiten.

De activiteiten van AFO zijn heel breed:

Workshops, lezingen/presentaties door externen, foto’s beoordelen, gezamenlijke uitjes naar foto-locaties, modellen-fotografie met de aanwezige flits installatie of op locatie, natuurfotografie, beginnelingen op weg helpen, techniek bestuderen, het houden van exposities. En gezelligheid is natuurlijk een belangrijk credo.

AFO zocht nieuwe wegen naar wat meer publiciteit en daaruit ontstond het idee, aansluitend op de vorming van de nieuwe gemeente om een expositie te houden met beelden uit de Krimpenerwaard.

 

20-02-2015 Expositie Kees van Duyn en Ger Noomen

Vrijdag 20 februari 2015 om 19.30 uur is de officiële opening van de expositie van Kees van Duyn (schilderijen) en Ger Noomen (beelden) in het Cultuurhuis Krimpen a/d Lek.

 

Kees van Duyn en Ger Noomen hebben beiden al meerdere malen geëxposeerd, maar exposeren voor de eerste keer gezamenlijk.

 

Kees van Duyn heeft cursussen gevolgd bij Atelier Lokaal o.l.v. Ina Hoeneveld in Lekkerkerk. Kees  werkt graag buiten op locatie, plein air, met pentekeningen of aquarel. De schilderijen van Kees  bestaan dan ook veelal uit: landschappen, schepen, havens en stads-of dorpsgezichten. De omgeving Krimpenerwaard is ook te bewonderen in zijn schilderijen in het Cultuurhuis in Krimpen a/d Lek. Naast het plezier dat Kees haalt uit het maken van zijn schilderen buiten, haalt hij ook plezier uit de bijzondere ontmoetingen en gesprekken die door het buiten werken spontaan ontstaan. Bij slecht weer werkt Kees binnen aan stillevens van aquarel.

 

Ger Noomen is begonnen met het volgen van schildercursussen bij ‘het nut’ in Krimpen a/d IJssel en de Volksuniversiteit van Rotterdam, beiden onder leiding van verschillende docenten. Naast het schilderen is Ger 16 jaar geleden begonnen met beeldhouwen onder leiding van Dhr. Louis Jetzes in Ouderkerk a/d IJssel. Inmiddels heeft Ger met nog 3 collega’s het atelier van Dhr. Jetzes (helaas wegens overlijden) voortgezet. Ger werkt onder andere met speksteen, marmer, serpentijn en albast. In het Cultuurhuis exposeert Ger zijn beelden, welke vanzelf vorm krijgen naarmate het creatieve proces van beeldhouwen begonnen is. 

 

 De expositie door beiden heren is van vrijdag 20 februari t/m maandag 20 april 2015 te bezichtigen in het Cultuurhuis Krimpen a/d Lek.

 

12-12-2014 Expositie Marri en Marri

Marri van der Spek (beelden) en Marri van Jaarsveld (schilderijen)

Beide Marri's hebben hebben al diverse keren samen hun werk geëxposeerd; o.a. in Ammerstol, Lekkerkerk, Streefkerk en Schoonhoven.

 

Marri van der Spek heeft enkele jaren schildercursussen gevolgd in Rotterdam  op de Vrije Academie. In 2006 is ze begonnen met het volgen van beeldhouwlessen bij Ina  Hoeneveld (Ateler Lokaal) in Lekkerkerk. Sindsdien is het haar passie geworden. Ze werkt graag met de wat zachtere steensoort speksteen, maar maakt ook beelden van albast en serpertijn. Soms laat ze zich bij het maken van een beeld inspireren door de steen zelf of ze heeft een duidelijk plan en zoekt daarbij een steen. De beelden zijn vaak abstract of geabstraheerd.

 

Na haar pensionering is Marri van Jaarsveld bij Ina Hoeneveld  op schilderles gegaan en daar zit ze  af en toe nog. Aquarelleren is haar favoriete techniek, hoewel ze de laatste tijd ook meer met acryl werkt. Met haar man is ze vaak in de polder te zien, landschappen en bloemen zijn haar geliefde onderwerpen. De laatste vakantie in Marokko heeft haar veel inspiratie bezorgd. Schilderijen over dit land waren in het Cultuurhuis te zien


De expositie was te bezichtigen van vrijdag 12 december 2014  tot 17 februari 2015 in het Cultuurhuis in Krimpen a/d Lek. 

De feestelijke opening was vrijdag 12 december 2014 om 19:30 uur.

 

Copyright ©2020 | Privacyverklaring | Cultuurhuis Krimpen Aan de Lek. Alle rechten voorbehouden. Webdesign door Internetbureau Antum