Kunstwerk van Aart van den IJssel geschonken aan het Cultuurhuis Krimpen aan de Lek door de heer J.S.H. Bröcker.

Het Cultuurhuis is blij met het kunstwerk van Aart van den IJssel. Deze creatie, die een plekje heeft gevonden bij de entree, is geschonken door de heer J.S.H. Bröcker.

“Wij hopen dat nog veel mensen plezier mogen beleven aan het kunstwerk bij de entree van het Cultuurhuis Krimpen aan de Lek”, aldus de heer Bröcker. Tevens vertelde de heer Bröcker dat hij altijd met veel plezier heeft gewoond in Krimpen aan de Lek en dat hij dit beeldwerk schenkt uit dankbaarheid voor de gastvrijheid van de bewoners.

Het kunstwerk ‘gepantserde ruiter’ is vervaardigd door Aart van den IJssel, geboren op 17 december 1922. Hij was van oorsprong beeldhouwer, later is hij overgegaan om kunstwerken te knippen uit metaal. In zijn werk zie je vaak de Van IJssels paardje en de ‘huisboot’ in surrealistische vorm. Paarden en ruiters dragen een pantser ter bescherming tegen al het kwaad dat zij op hun levensweg kunnen tegenkomen. De kunstwerken mogen niet glimmen en zijn op hun best als ze een verweerd uiterlijk hebben en houden. Hij was o.a. lid van de Haagse Kunstkring, Pulchri Studio en wordt gerekend tot de Nieuwe Haagse School.In 1982 is er een biografie over hem verschenen in de serie ‘Het Haags Palet’.

Aart van den IJssel overleed op 3 december 1983.

In het Cultuurhuis is een uitgebreider levensverhaal over Aart van den IJssel beschikbaar.

 

 

Copyright ©2019 | Privacyverklaring | Cultuurhuis Krimpen Aan de Lek. Alle rechten voorbehouden. Webdesign door Internetbureau Antum