Vrijwilligerswerk in het CultuurHuis

Het Cultuurhuis is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om de reeds bestaande werkgroepen verder uit te breiden. Als toekomstige vrijwilliger biedt het Cultuurhuis u een gezellig team dat met veel plezier en enthousiasme samenwerkt. Uw specialiteiten, kennis en talenten kunnen in het Cultuurhuis worden ingezet, rekening houdend met uw wensen en uiteraard beschikbare tijd.  Alle activiteiten worden op vrijwillige basis uitgevoerd zonder financiële vergoeding (uitgezonderd eventuele onkostenvergoeding); dit betekent echter niet dat de werkzaamheden vrijblijvend zijn. 

 

Het Cultuurhuis heeft voor alle vrijwilligers en medewerkers een vrijwilligersbeleid en gedragscode opgesteld, waarin duidelijke afspraken zijn gemaakt over hoe we met elkaar omgaan. Tevens dienen alle vrijwilligers en medewerkers waarmee een overeenkomst wordt aangegaan, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen. Het VOG is een schriftelijk bewijs waaruit blijkt dat het (justitiële) verleden van de vrijwilliger geen bezwaar vormt voor de specifieke taak of functie in de vrijwilligersorganisatie en is één van de middelen om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen. De te overleggen VOG mag niet ouder zijn dan 2 maanden en is gratis aan te vragen. 

Ook vrijwilliger worden?

Vrijwilliger worden in een gezellige, actieve en leuke vrijwilligersorganisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De vrijwilligers in het Cultuurhuis zijn in verschillende werkgroepen opgesplitst:

  • Receptie.
  • Gastvrouw/ -heer.
  • Facilitair & Beheer.
  • Theatertechniek.
  • Activiteitenmedewerker.

 

Hieronder volgt meer informatie over de werkgroepen:

 

Werkgroep Receptie

De receptionist(e) is het 1e aanspreekpunt in het Cultuurhuis.
De receptie is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en indien nodig bij evenementen.

Op dit moment hebben wij ca 9 vrijwilligers in de functie van receptionist(e).

 

Werkgroep Gastvrouw/ -heer

Als toekomstig gastvrouw of -heer biedt het Cultuurhuis je een gezellig team aan, dat met veel plezier en enthousiasme samenwerkt.

Op dit moment zijn er 23 vrijwilligers werkzaam als gastvrouw/-heer, maar we kunnen altijd meer gastvrouwen/ -heren gebruiken.

 

Werkgroep Facilitair & Beheer

De werkgroep facilitair & beheer bestaat uit ca 9 vrijwilligers, die o.a. diverse ruimtes inrichten t.b.v. diverse activiteiten. 
Lijkt het je leuk om een dag met deze werkgroep mee te lopen, mail ons.

 

Werkgroep Theatertechniek

Als theatertechnicus ben je verantwoordelijk voor het licht en geluid, voornamelijk, in de theaterzaal.

Heb je ervaring met theatertechniek en lijkt het je leuk om achter de schermen werkzaam te zijn, mail ons.

Momenteel zijn er 5 theatertechnici werkzaam.

 

Werkgroep Activiteitenmedewerker

Als activiteitenmedewerker krijg je bij ons de mogelijkheid tot meedenken, ontwikkelen en ontplooien van bestaande en nieuwe activiteiten. Activiteiten die door onze vrijwilligers gedragen worden zijn o.a. Crea Kids, Crea Café, Herman’s koffieochtend, Nellie’s koffieochtend en Bingo. Heb je interesse in deze werkgroep of mocht je een idee hebben voor het programma van het Cultuurhuis, mail ons.

 

Spreekt één of meerdere van deze werkgroepen je aan en wil je er meer van weten? Neem contact op via receptie@cultuurhuiskrimpenaandelek.nl voor meer informatie of voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

Copyright ©2024 | Privacyverklaring | Cultuurhuis Krimpen Aan de Lek. Alle rechten voorbehouden. Maatwerk website door Antum.